Rólunk

A zsidó közösségben a segítségnyújtásnak és a jótékonykodásnak hagyományosan fontos szerepe van, tagjai mindig kiemelt figyelmet és energiát fordítottak a rászorultak támogatására, valamint a közösségi élet megszervezésére és fenntartására.

A közvélekedéssel ellentétben Magyarországon ma is számos zsidó család él szűkösen, és szorul támogatásra.

A Jaffe Zsidó Családsegítő Szolgálatot 2007-ben hozta létre a MAZS Alapítvány a nehéz körülmények közt élő, tanulói jogviszonyban lévő gyermeket nevelő zsidó családok támogatására, akik átmenetileg vagy hosszabb ideig megélhetési válságba kerültek.

A Jaffe Családsegítő három szociális munkás szakemberrel segíti a rászoruló magyar zsidó gyermekeket és családjaikat. A hagyományos családgondozáson túl kb. 150 családnak segítenek különböző módokon, pl. rezsitámogatással, programokkal a lelki egészség megtartásáért és közösségi programok támogatásával is, legyen ez rendezvényeken való részvétel vagy táborozás.

Különlegesen nehéz helyzetekben a Jaffe krízis segélyt is nyújt, hogy támaszai lehessenek a zsidó gyermekes családoknak.

A családsegítő Partnerségi Kapcsolattartó munkatársa egész évbe azon dolgozik, hogy többlet forrásokat teremtsen a családok hirtelen felmerülő problémáinak megoldásában.