A COVID koronavírus okozta járványhelyzet miatt a MAZS Alapítvány programjainak személyes ügyfélfogadásai átmenetileg szünetelnek: szociális munkásainkat és családgondozóinkat telefonon és emailben lehet elérni. Ápolási és gondozási szolgáltatásait az Alapítvány zavartalanul folytatja.

A MAZSIHISZ veszi át a MAZS alapítói jogait az Amerikai Joint-tól

A MAZSIHISZ vasárnap megtartott közgyűlése támogatta a Magyarországi Zsidó Szociális Segély Alapítvány alapítói jogainak átvételét a JDC-től (American Jewish Joint Distribution Committee). Az alapítói jogok átvételével tovább folytatódik a két szervezet közötti évtizedes együttműködés, amelynek egyik jelentős állomása volt a rászoruló zsidó holokauszt túlélők másodgenerációjának megsegítésére tavaly elkezdett EGYÜTT program.

A MAZS Alapítványt az Amerikai Joint (AJJDC) alapította 1991-ben elsődlegesen azzal a céllal, hogy az idős holokauszt túlélők gondozását biztosítsa igényeikre minél jobban reflektálva úgy, hogy méltóságban, otthonaik biztonságában élhessenek a lehető legjobb életminőségben. A MAZS Alapítvány jelenleg a szociális támogatás és a közösségépítés területein az alábbi programokat működteti: Holokauszt Túlélőket Támogató Program, Jaffe Zsidó Családsegítő Szolgálat, JCC Budapest – Bálint Ház (és szervezésükben a Judafest és ZSIFI) és a Narancsliget Adományközpont.